Tennisaktuellt februari

Sportlovet är över för denna gång. Grattis ni som åkte iväg. Vädret har varit bedrövligt här hemma. Tur det finns inomhustennis att ta till dessa dagar.

Automatiska belysningssystemet

Det verkar fungera för de flesta. Vi har inte fått några speciella klagomål. Har ni åsikter kring detta får ni gärna höra av er.

Avgränsningsnät

Vi har öppnat upp sidorna mellan banorna 5,6 och 7,8 för att få bättre kontakt mellan banorna t.ex vid tävlingar, träningar etc. Vi tycker att det dessutom blev luftigare och hoppas inte för många uppfattar det som negativt. Vissa bollar kan slinka emellan så vi ska justera lite till.

Bjärred Indoor Open

Tävlingen blev mycket uppskattad förutom några incidenter som då och då uppstår. Över lag fina insatser av våra juniorer. Nyttigt att lära sig tävlingsmomentet, så passa på när vi har våra arrangemang på hemmaplan. Vi behöver ständigt hjälp med matchledare och i cafeterian av frivilliga föräldrar. Detta är en förutsättning för vår verksamhet. Stort tack till er som hjälpte till och tack David för ditt slit dessa dagar.

Karlskronavakan

Många av våra tävlingsjuniorer åker den 28/2 – 1/3 till Karlskrona för att ha läger, där det spelas tennis dygnet runt så länge de orkar. Brukar vara riktigt kul och uppskattat.

SO MIDI och MAXI Tour

För dig yngre junior, som vill testa på tävlingsspel under lättsamma former tycker vi ska prova på att vara med dessa dagar. Fråga gärna tränarna hur det fungerar. Anmälan görs via https://svtf.tournamentsoftware.com/.

Sommarskolor

Vi kommer inom två veckor öppna anmälningarna till våra populära sommarläger vecka 25 & 26. Mer information hur detta går till kommer i ett separat utskick.

De som går i våra tennisskolor nu under våren kommer få erbjudande om sommarträning.

Vuxenkurs

Intensivkursen blev fulltecknad med rasande fart. Flera på reservlistan dessutom. Nu ser vi fram emot helgen den 13-15 mars.

Vi har sedan tidigare en populär vuxenträning på tisdagar mellan kl 14-16. Vår förhoppning och strävan är att hitta fler tillfällen för regelbunden vuxenträning framöver. En lucka har dykt upp på fredagar kl 18-19. Denna gäller i första hand nybörjare. Intresserad? Maila info@lbtktennis.se.

Nästa kurs är 12-14 juni.

Enkäten

Tack alla som tog sig tid att fylla i enkäten. En sammanställning kommer att göras och presenteras vid ett senare tillfälle.

Årsmötet

Välkomna den 3 mars kl 19. Mer information inför kommer imorgon.

Lövräfsning

Den 21 mars kl 10–13 siktar vi på att få bort löven från utebanorna.  Vi hoppas på bättre uppslutning än i höstas. Kan vi bli ett rejält gäng tar det inte så lång tid och brukar t.o.m vara riktigt trevligt. Se det som ett bra träningspass, dessutom en förutsättning för att vi ska få fina banor till våren. Boka in i kalendern. Er egen trädgård kan ni ta ett annat tillfälle. ? Meddela gärna preliminärt om ni kan komma till info@lbtktennis.se.

Cafeteriavärdar

För att vi ska få en levande anläggning vid utebanorna behöver vi cafeteriavärdar som hjälper till på kvällar och helger. Förra året saknades en del värdar med resultatet att det var låst och lite ogästvänligt. Det krävs inte mycket. Ett par familjer som slår sig samman, delar en vecka och tar hand om kvällar och helger i cafeterian. Krävs inte mycket jobb, mest att man är där och ser till stället. Dessutom fritt spel för familjen under tiden man är värd. Kommer mer info.

Med vänliga hälsningar

Stefan Strandquist, Tf. klubbchef