Tennisaktuellt mars forts.

Vi har i helgen ställt in vår tävling SO Tour för juniorer, samt Juniorligan. Jag vill bara klargöra några saker kring detta vad gäller vår verksamhet. Det är många som hör av sig och undrar. Jag tror många med mig redan är oerhört trötta på mediadrevet kring coronaviruset. Likt förbaskat är det angeläget. Ständiga ställningstaganden ska göras, både vad gäller vad man själv tycker och vad så kallade ”experter” anser.

Med facit i hand kommer mycket troligtvis framstå som helt galet, men beslut måste tas nu. Rätt eller fel. Vems riktlinjer ska man följa? Lokala, nationella eller omvärldens direktiv. Dessa kan vara motsägelsefulla beroende av vilken ”expert” som har mest att säga till om.

Nåväl, för min del var det ett enkelt beslut att avblåsa vår tävling i helgen. Min förhoppning är självklart att det i efterhand visar sig vara oerhört överdrivet. Men för att ta ansvar för att i någon form minimera smittspridningen gör vi detta. Att ha 40 barn med föräldrar från olika håll i vår cafeteria känns lite onödigt just nu. Vi kan lätt ordna detta vid senare tillfälle istället. Dessutom vill vi ogärna be domare och tävlingsledare att utsättas i onödan.

Vi prioriterar istället att fortsätta den dagliga verksamheten. Är detta rätt eller fel? Vi väljer att följa förbundets riktlinjer och håller öppet tills något annat förmedlas.

Under tiden är det upp till var och en att ta ansvar. Känner man sig obekväm undviker man hallen. I övrigt gäller god hygien, gott omdöme och sunt förnuft, vad nu det innebär nuförtiden.

Har du något av följande symtom, kom inte hit eller gå hem:

– feber

– hosta

– andningsbesvär

– halsont

– huvudvärk

– muskel- och ledvärk

Källa: Folkhälsomyndigheten 20200313

Tennisskolorna

Vad gäller tennisskolorna utgår vi från detta fortsättningsvis tills annat förmedlas. (Från Svenska Tennisförbundet, https://www.tennis.se/information-om-coronavirus/#konsekvenser).

Ska vi ställa in tennisklubbens träningsverksamhet?

Tennisklubben äger själv beslutet om att genomföra alt. ställa in träningsverksamhet utifrån de lokala förutsättningarna som råder. Folkhälsomyndigheten har den 13 mars 2020 uttalat att det inte finns anledning att ställa in träningar (exempelvis tennis), utan att det tvärtom är viktigt att dessa fysiska aktiviteter fortgår för folkhälsans skull. Det är dock mycket viktigt att inga spelare, ledare m.fl. som uppvisar förkylningssymptom deltar i träningen utan istället stannar hemma.

Det som vi däremot vill flagga för och där vi hoppas på förståelse är att det eventuellt kan uppstå problem på tränarfronten. De som alla andra ska stanna hemma om de är krassliga. Vi kan ha svårt att hitta ersättare på kort varsel, men vi gör vad vi kan.

SO MIDI och MAXI Tour

Som nämnts ovan har vi ställt in helgens tävling pga förhindrande av smittspridning.

Sommarläger

Nu är anmälningarna igång till våra sommarläger. http://www.lbtk.se/anmala/

Sommartennisskola

Ni som gått i tennisskolan och vill fortsätta efter vårens kurser anmäler er också här, http://www.lbtk.se/anmala/

Tävlingsgrupperna

David kommer snart skicka ut information om sommarträning.

Vuxenkurs

Full fart på senaste kursen och jag har mest hört positiva kommentarer och många som vill fortsätta både med nästa kurs och om vi senare kör igång löpande veckokurser. Nästa är 12-14 juni och anmälningarna startar om några veckor.

Abonnemang utebanorna

Fakturorna kommer snart skickas till er som hade tider förra sommaren.

Lövräfsning

Glöm inte 21 mars kl 10–13. Vädret ser lovande ut och vi får hoppas att detta inte ska behöva ställas in. Hade vi bott i Frankrike hade detta varit högst olämpligt! Jag kan åtminstone ta beslutet att vi inte får vara mer än 499 aktiva räfsare. För övrigt samma antalsbegränsning som gäller i bastun för närvarande. Något ska ni ha att göra dessa dagar. Ta med räfsor och gärna någon skottkärra ni som bor nära och håll avståndet mellan er. Korvgrillningen efter kan vi ta vid annat tillfälle dock, så räkna inte med mat i dessa tider. Bara gratisarbete för klubben och så skapar vi fina förutsättningar för vår sommartennis.

Cafeteriastolar

Vi har kvar våra gamla stolar från cafeterian. Dessa ska vi göra av med på något sätt. För att alla medlemmar ska få samma möjlighet har vi en liten auktion. Det är 12 st i varierande skick som säljes till högstbjudande. Kom med bud på allt eller per stol. Ett bra bud på allt har förtur. Bud till info@lbtktennis.se. Vi kör månaden ut. Pengarna går till någon ungdomsverksamhet så se det som sponsring. Vill ni kika på dem först, titta in på kansliet.

Cafeteriavärdar

Dags att börja sätta upp sig på dessa tider. Vi börjar med er som vet hur det fungerar, fortfarande vill ställa upp och vet när ni kan. Maila info@lbtktennis.se så fyller jag på önskade veckor. Övriga som vill ställa upp kan självklar också höra av sig nu. Vill ni veta mer, hör av er. Gäller veckorna 18 – 35. Gratis tennis medan ni ”vaktar”.

Sköt om er och andra där ute!

Stefan Strandquist, Tf. klubbchef