Ny tränare i klubben!

Hej alla LBTK:are!

Jag heter Ted Tingvar och är 45 år gammal och kommer att börja som tennistränare i LBTK den 1/9.

Jag är uppväxt i Bjärred och började spela tennis vid 7 års ålder i LBTK. Började tävla i knattelagen vid 10 års ålder och spelade i LBTKs A-lag som ung senior. Utbildade mig till tennistränare (steg 1 och steg 2) och arbetade i LBTKs tennisskola fram till 18 års ålder. De senaste åren har jag arrangerat en hel del event i Båstad med träning/tävling, både tennis och padeltennis för företag och andra organisationer.

Jag blev åter engagerad i klubben när familjen återvände till Bjärred och mina barn började tennisskolan. Jag tränar själv ca 3 ggr i veckan och har nyligen tagit upp tävlande igen och tycker tennisen är oerhört rolig. Det händer mycket kul i LBTK just nu. Det blir mycket nytt till hösten med förtennisskola, multi-skillz, vuxenträning, utökad tävlingsgruppsatsning mm. Känslan är att klubben är på väg mot något stort och och Fredrik och hans nya och positiva sätt att leda klubben tycker jag redan har smittat av sig på alla.

Tennis är ett underbart spel och en sport att utöva och lära sig hela livet. Troligtvis även den svåraste racketsporten att lära sig både tekniskt och taktiskt. Mitt tänk och filosofi bygger mycket på spelförståelse, tempoväxling och taktik. Ge spelare olika tips i samband med match och träning och med det ge spelaren verktyg att kunna ändra sitt spelsätt om den ursprungliga taktiken inte fungerar under match. Ge insikt i varför man vinner en poäng och förlorar en annan osv osv.

Jag ser verkligen fram träffa och snacka tennis med er alla i höst och för er info så kommer jag även parallellt med tränarjobbet vidareutbilda mig som tennistränare och turneringsledare under hösten/våren 2020/2021, det ska bli riktigt roligt!

Jag önskar er alla en smashing day!

/Ted

Ted är laddad inför kommande säsong!