Är du mellan 8-20 år gammal kan du anmäla dig till träning i tennisskolan. Du spelar i grupp med tränare en gång per vecka. Kontakta tennisskoleansvarig om du vill spela flera gånger.

För att så många som möjligt ska kunna lära sig att spela, och även på sikt ha glädje av sporten, följer LBTK ”Play and Stay” konceptet. Detta är utvecklat av det Internationella Tennisförbundet för att anpassa träningsupplägget efter ålder och nivå. Det innebär i praktiken att tennisskolans grupper indelas på följande sätt:

Mini (röda grupper). Barnen i förtennisskolan och de yngsta i tennisskolan blandar lekar för motorisk inlärning med minitennis (tennis på kort bana med lågt nät). Här används röda bollar, som är större och långsammare och lättare att kontrollera. Det lägre tempot och det lägre studsarna gör att det blir mer spel, samtidigt som det underlättar den tekniska inlärningen.

Midi (orangea grupper). Här spelar eleverna med orangea bollar. Dessa är något snabbare än de röda, och även banans storlek anpassas i takt med att barnen har mer kontroll på spel och teknik.

Maxi (gröna grupper). Gradvis blir bollarna hårdare, och spel och upplägg mer avancerat. Nu spelar eleverna på full bana, och tränarna tar också med matchmoment i lektionerna. Störst fokus är fortfarande på att ha kul, och att lära sig tekniken och spelet.

Från 12 årsåldern och uppåt används oftast de vanliga, ”gula”, tennisbollarna. Det finns inga bestämda regler för detta, och vid många tillfällen väljer tränare att använda långsammare bollar även i avancerade grupper för att på ett mer effektivt sätt finslipa tekniska detaljer.  

Tennisskolans träningstider är måndag till fredag mellan kl. 15-19 och söndagar kl 11-14.

Frågor kring tennisskolan besvaras av LBTK, mailadress: fredrik.lundh@lbtktennis.se