Tennisaktuellt MAJ 2018

I helgen, med start i dag Kristi Himmelfärdsdagen är det fullt ös på våra utebanor. Ungdomstävlingen Elite Hotell Next Generation, tidigare Kalle Anka Cup, har en av sina förtävlingar lagda på våra banor.

Traditionsenligt och bra för våra egna spelare som får chans på hemmaplan att kvalificera vidare till vägen mot slutspelet i Båstad.

Bra väder, roliga matcher att se på, så kom och håll tummarna för våra spelare!

Sen har vi avslut på tennisskolans fre-lördags träning på samma tider som innetiden, med avslutande korvgrillning efter varje timme.

På lördag finaler i tävlingen, men även träning och på söndag fullt av seriematcher.

Men det kan bli en och annan strötid ledig, kolla bokningsschemat, vi har många LBTK-tider inlagda, men kan avboka efterhand som vi ser att vi inte behöver alla.

Slutar efter 45 år

Även om jag är i fin vigör och spelar mycket tennis är det dags för mig att efter 45 år som ansvarig klubbchef avsluta min tjänst.

Har kommit överens med klubben att avsluta 31 december min halvtidstjänst, efter det kan och kommer jag säkert vara med ideellt och hjälpa till med min erfarenhet för olika sysslor.

När jag startade som klubbchef hade vi 2 banor utomhus och en skral kassa. Nu äger vi och driver två stora anläggningar med sammanlagt 15 banor. LBTK har byggt och betalt allt utan kommunala investeringspengar.

Unikt för Sverige och jag är stolt och glad att ha varit en viktig del av detta bygge. Vi har haft mycket roligt på vägen, massor av stora inkomstbringande arrangemang har gjort att vi kunnat betala banorna och ha en kassa på drygt 3 miljoner kronor och noll i skuld.

Det behövs för att klara framtiden, vi lägger om våra banor nu i sommar, återtar banorna 5-6 för tennis igen och kan göra vår ungdomsträning ännu bättre och Sverige-unik den också. Vi har en stark tränarstab som borgar för att vårt kommande nya träningsupplägg kommer att bli en succé och en fin möjlighet för de som vill lära sig tennis och kunna spela på alla nivåer.

Vårt uppdrag

Vi är en av de starkaste tennisföreningarna i landet och våra möjligheter framöver ser mycket bra ut, det gäller bara för alla att inse att vi är delaktiga i ett ständigt pågående projekt.

Vårt uppdrag är att sköta vår kärnverksamhet, organiserad tennisverksamhet för ungdomar, delvis subventionera ungdomsverksamheten, inspirera vuxna att ta tag i möjligheterna på egen hand och att vi får in  avgifter från vuxna som täcker de faktiska utgifterna.

Mera kommunhjälp behövs

Vi kommer också att behöva mera hjälp från kommunen att stötta möjligheten till fortsatt stark ungdomsverksamhet. Det handlar om att kommunen ger oss bidrag för att vi inte belastar de kommunala hallarna. Vi har årligen dryga kostnader och många bantimmar går åt till ungdomsverksamheten.

Det är orimligt att tennisen skall betala/bekosta bantimmar för sin ungdomsverksamhet när övriga idrotter kan dra nytta av skattesubventionerade anläggningar i miljonklassen. Vi får endast i nuläget 215.000 kronor per år.

Det kommer inte vara möjligt på sikt för oss att klara den snedvridna konkurrensen och jag hoppas att så många medlemmar som möjligt trycker på ”sina” politiker för att det skall bli en ändring.

Bidra med lite tid!

Med många som engagerar sig i styrelsen, kommittéer, ”vanlig” medlemhjälp kommer det att gå att fortsätta på den inslagna lyckosamma färden vi gjort under 45 år.

Om många bidrar med lite av sin tid kan det bli en rolig och bra verksamhet och vi kan hålla fortsatt låga priser.

Nu skall jag själv satsa på mera spel i internationella tävlingar i min åldersklass 70+, sen finns 75+, 80+, 85 +. Det är hur roligt som helst, den internationella veterantennisen startar från 35 år med 5-årsintervaller, så sätt igång!

Sen ser jag fram i mot hösten att få hjälpa till att introducera en ny ansvarig klubbchef/tränare som kan hjälpa till med det mesta, inte minst stötta upp de anställda med huvudtränaren David Ekerot i spetsen och även ge hjälp till vår ideella styrelse.

Vi ses på banorna

Bengt Bergelin

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *