Tennisaktuellt juni-juli 2018

Den långa sommaren 2018 hoppas vi blir väldigt lång, nu när semesterperioderna startar, även om säkert många också vill se lite regndroppar från skyn!

Tennisen i Bjärred frodas och vi har med sommarskolornas avslutning gjort ett avslut på 2017/2018 års inne/utesäsong träningsmässigt för alla våra drygt 350 ungdomar.

Dock finns våra utebanor till förfogande för alla som är i närheten av Bjärred fortsatt under juli och augusti. Det är bara att boka och spela på för glatta livet.

En stark tränarstab

Vi satsade på en ny tränarstab till våra ungdomar inför den säsong som just nu avslutats. De har haft ett år på sig att visa framfötterna och det har man gjort med bravur!

David Ekerot, chefstränare, Ivan Molin, Andy Ahumada och nestorn Terje Larsen är ett väl sammansvetsat team, som har nu ett år på nacken tillsammans och de skall vara stolta av sitt arbete med våra ungdomar.

Till kommande säsong har vi ett delvis nytt upplägg med träning måndag-fredagar. Möjligt genom att vi använder även våra banor 5-6 fullt ut till tennisen igen efter att ha hyrt ut till kommunen för annan verksamhet under ett antal år.

Det blir möjligt för oss att ytterligare stärka ungdomsverksamheten, få till mera egna sanktionerade tävlingar under helger och andra tider som ger möjlighet till flera att prova på och bli bitna av tävlingstennisen. Men så klart fortsatt värna om att alla skall få spela och lära sig den fantastiska tennissporten på den nivå man själv vill.

Dags anmäla till nästa innesäsong

De som var med i träningen senaste innesäsong har fått hem en faktura som gäller höstterminens träning. Betala gärna bums, vi har som regel att ge alla som betalar in avgiften senast 30 juni garanterat plats kommande innesäsong.

Ni betalar in till LBTK:s plusgiro 630016-4.

Terminsavgifterna:

1 gång per vecka: 950 kronor

2 gång per vecka: 1900 kronor

Tävlingsspelarna som spelar mer betalar 3400 kronor eller 4400 kronor per termin.

Alla måste också ha betalt medlemsavgift för 2018, 150 kronor är kostnaden för det.

Kolla mera på vår hemsida, www.lbtk.net, där står också allt om anmälan för nya barn, ”vanlig” tennis och förtennisskola för barn födda 2011.

 

Fasta tider i LBTK-Hallen

En fast tid för hela säsongen 2018/2019 ( vi öppnar vecka 35, 27 augusti) kostar 3500 för attraktiv tid, 2000 kronor för icke attraktiv tid. Mer att läsa finns på vår hemsida. Medlemsavgift för vuxna är 250 kronor för  2018 tillkommer om du inte redan har betalt. Medlemsavgiften via bokningsidan helst, men går även via plusgirot 630016-4

Vi är i full gång med renoveringen av innehallen. Lägger ny beläggning på samtliga åtta banor, sätter in nya lysrör i alla armaturerna på våra banor. Gör vid innertaket på banorna 5-6 som blivit illa åtgånget under åren med handboll, m.m.

Lägger ut cirka 1 miljon kronor av egna LBTK-medel och efter denna senaste renoveringen har vi tennisbanor ute och inne som kommer att hålla god kvalitet i minst 10 år framåt utan att vi behöver göra stora grundförbättringar. Vi har tidigare ”betat av” papptaken, omklädningsrummen i LBTK-Hallen, staketen utebanorna, sargar utebanorna, läktare utebanorna M.m. Många miljoner kronor har vi plöjt ner i grundförbättringar under 10-talet av egna medel. Fått fin valuta för det mesta av våra beslut.

Ungdomsverksamheten missgynnas

Det kostar mycket att driva två stora anläggningar, även utan grundförbättringskostnader.

Vi försöker få kommunens politiker att förstå hur kostnadseffektiv vår hall/utebanornas verksamhet är, men vi behöver självklart samma förutsättningar som övriga klubbar i kommunen när det gäller ungdomsverksamheten. Som går med stort minus när vi lägger in kostnader för banor som går åt för just ungdomsverksamheten.

Det är en snedvridning som missgynnat oss under många år och trots vi är ett skyltfönster för övriga landet hur man kan driva anläggningar i en ideell klubb ser det ut så här.

Så politiker i alla läger, ta en funderare och ge framtida företrädare för LBTK chans att klara vara det här skyltfönstret. Lyssna på oss och  se den enorma tillgång vi har för våra invånare.

LBTK är en av de största tennisklubbarna i landet, vi har ett starkt namn, vi är en institution för bra tennisverksamhet, men inget som är givet. Men som är väl värt att kämpa för alla dagar i veckan!

Klubbvecka vecka 33

Nästa stora event för oss i LBTK är klubbveckan 13-19 augusti. Ansvariga från styrelsens sida är detta år Rikard Paulsson och Ted Tingvar.

Tack till alla som ställt upp i sommar, vi har två veckor kvar att besätta värdfamiljer, vecka 29 och vecka 31 saknas en värdfamilj i vardera veckan. Hör av Dig om du kan hjälpa till!

Mail: info@lbtktennis.se

Vi ses  på  banorna!

Bengt Bergelin

Klubbchef

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *