Egon Jeppsson död

En av Lomma Bjärreds Tennisklubbs grundare (1956) och förgrundsgestalt Egon Jeppsson gick bort i går (18 juli), 100 år och 3 månader gammal.

Det var nästan som det såg ut som en tanke att just dödsdagen för Egon var samma som 100-årsdagen av Nelson Mandelas födelsedag.

De hade ett gemensamt, var gentlemän, kunde engagera människor genom sin klokskap och var trogna sina ideal hela vägen ut.

För Egons del handlade mycket om tennis, hans kära hustru Wally som gick bort alltför tidigt, vår tennisklubb, den egna tennisen och massor av vänner.

Det var Egon som ”värvade” mig till Lomma Bjärreds Tennisklubb 1970 för att sköta om träning och anläggningar, som på den tiden var 2 grusbanor i Bjärred ( banorna 1 och 2) samt ett plasttält i Lomma.

Enorm backhand!

Egon var hela tiden med på ett hörn, vi hade gemensam träning och så småningom byggdes klubben ut till vad den är idag.

Egon var in i det sista intresserad av vad som hände i LBTK och det känns mycket konstigt att han inte finns längre att prata med.

När han fyllt 90 och 95 år var han ute på tennisbanorna i Bjärred och slog sin berömda backhand, det gick inte när han fyllde 100, men hans minne var intakt, han kom ihåg gamla tennismatcher, resultat och bollar.

Stins i Lomma

Egon var Lomma kommun trogen i hela sitt liv, var stins i Lomma fram till att stationen blev nedlagd och hade koll på resande och tåg. Stationen hölls blänkande fin och resenärerna kände sin Egon. Han var något av Mr Lomma för många.

Han har för mig varit någon som finns för evigt, även om jag insåg på slutet att han började bli till åren! Ett föredöme som människa, vän, vi är många som saknar dig, men samtidigt som minns dig med stor värme.

Bengt Bergelin

Klubbchef Lomma Bjärreds Tennisklubb

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *