Information från Ordföranden

Hej alla!

Jag heter Rikard Paulsson och valdes till klubbens ordförande i mars på årsmötet. För er som inte känner mig sedan tidigare så har jag spelat tennis i klubben i hela mitt liv, kanske mindre frekvent under en period men desto mer de sista 10 åren. Jag är engagerad i seriespel som lagledare för vårt H45 lag, samt en de ansvariga för Måndagstennisen, en motionsserie i klubbens regi som har varit igång sedan 70-talet! 2018 valdes jag in i styrelsen som ledamot, och i våras fick jag det ärofyllda uppdraget att ta över ordförandeskapet i Lomma Bjärreds TK, och jag ser verkligen fram emot att jobba med övriga i den otroligt kompetenta styrelsen för att ta tillvara på allt som är bra med klubben och fortsätta utveckla tennisen i den riktning som medlemmarna har gett uttryck för.

 Förändring i LBTK organisation

Vår klubbchef Magnus Hansson, som tog över efter Bengt Bergelin vid årsskiftet, kommer att avsluta sin tjänst efter semestern. Han är för närvarande sjukskriven, en av anledningarna är att han känner att det har varit svårt att kombinera en halvtidstjänst som klubbchef i LBTK med en halvtidstjänst på Tennis Syd i Båstad. Vi tackar Magnus för den här tiden och hoppas att han kryar på sig snart. Vi kommer pga detta ställa in den planerade tennisutflykten till Swedish Open den 15 juli. En del medlemmar kan ha uppfatta den senaste tiden som lite stökig med lite längre svarstider på mail bland annat. Därför är det också med stor glädje jag kan meddela att rekryteringen av en tf. klubbchef i princip är klar, med start redan den 1 juli.  Personen i fråga är väl insatt i klubbens verksamhet och en engagerad tennisspelare, jag återkommer så snart alla detaljer är klara.

Höstens aktiviteter

Den här veckan kommer det postas info samt faktura för höstens träningsverksamhet, och de av er som tidigare har haft abonnemang i LBTK-hallen så skickas info och faktura via mail. Just nu pågår de mycket populära sommartennisskolorna på våra utebanor, där vi hoppas att många av de som testar de här veckorna vill fortsätta spela i vår växande juniorverksamhet. För alla nya spelare kan ni anmäla er till Förtennis eller Tennisskolan via vår hemsida (www.lbtk.net) under rubriken Anmäla. Vi kommer också arrangera Distriktmästerskapen ( Skåne/Halland/Småland för 12-18 åringar) i mitten av augusti. Ännu en utmärkt möjlighet för våra juniorer att tävla på hemmaplan och mycket aktivitet på våra fina banor. Som alltid behöver vi folk som kan hjälpa till i kafeterian och som matchvärdar, hör gärna av er om ni har möjlighet att ställa upp ett eller flera pass!

Tennisfest den 10 augusti!

Den 10 augusti planerar vi att anordna en tennisfest för alla LBTK medlemmar som avslutning på utesäsongen. Vi kommer under dagen spela olika tävlingar under lekfulla former på alla nivåer och på kvällen anordnar vi vår årliga kräftskiva. Vi planerar att börja tävlingarna klockan 11 och kräftskivan börjar 17.30. Anmälan kan göras här.

 Tävlingen är gratis för alla medlemmar och den årliga kräftskivan är gratis för de som ställt upp som kafeteriavärdar i år. För andra kostar kräftskivan 150 kr som swishas på plats. Det finns fortfarande några lediga veckor som behöver bemannas i kafeterian. Anmäl er här: Cafevärdar 2019

Klubbmästerskapen kommer spelas inomhus i december precis som förra året. Välkomna till en härlig tennisfest 10 augusti!

Jag vill med detta önska er en trevlig tennissommar!

Rikard