LBTK-nytt

Augusti 2019

Sommaren går mot sitt slut och nu tar innesäsongen vid. Det är dags att komma med lite uppdatering vad som hänt under sommaren och vad som gäller närmsta tiden.

Jag börjar med det som är viktigast kommande veckorna och därefter övrigt.

  • Abonnemangen startar nästa vecka, 26 aug. Utebanorna håller öppet några veckor till så länge vädret tillåter, men vissa banor stängs ner successivt. Torsdag-söndag fortsätter Landskapsmästerskapen som inleddes förra veckan.
  • Tennisskolorna drar igång vecka 36 (2 sep). Många nya som vill lära sig grunderna ända upp till tävlingsgrupperna som ska ta ett steg till i utvecklingen efter sommarens turneringar.
  • På förfrågan inleder vi ett projekt med vuxenträning tisdagar kl 12-16 med Terje Larsen som tränare för de som vill ha kontinuitet och förkovring. Maila till info@lbtktennis.se för mer info eller intresseanmälan. Vuxenkurser vid enskilda tillfällen som de vi haft tidigare kommer vi fortsätta med. Anmälningar kommer upp på hemsidan inom de närmsta två veckorna.
  • Ni som har abonnemang eller går i tennisskolor ska vara medlemmar. Det är en del som fortfarande inte betalat detta och vi uppskattar om ni gör detta snarast. Gå in på www.matchi.se eller via vår hemsida http://www.lbtk.se/klubben/medlemskap/ . Annars hör av er till info@lbtktennis.se. Klubben är beroende av stöd från sina medlemmar. Tack på förhand!

Vädret har överlag varit väldigt bra för tennisspel i sommar. Vi har haft många som spelat periodvis, men vissa delar av sommaren har det varit lite glesare på banorna vilket är förståeligt när många passar på att resa bort. Vi passade då på att låta ett konfirmationsläger hyra banorna dagtid några dagar.

Sommarlägren för barn och vuxenkursen hade också tur med vädret och slapp använda hallen vilket självklart förenklar och ökar trivseln. Tror att i stort sett alla uppskattade dessa dagar.

Banorna har överlag varit bra, men det finns alltid förbättringar att göra och vi ska titta på detta framöver. Automatbevattningen drabbas ibland av avbrott då våra sprinklers från och till bryts av olika anledningar. En mindre storm tog gruset ifrån oss på flertalet banor men sådant händer.

Ni som kan, fortsätt njuta av utomhusspel några veckor till. Övriga tar sikte mot hallen. Jag tycker fortfarande att det blev ett riktigt lyft med de blå banorna. Ni kommer även märka att det blivit ljust och fräscht i entrén och cafeterian efter att vår sponsor Er-Ho Bygg hjälpt oss med detta. Vi är väldigt tacksamma! Tänk på att ha rena skor och bollar när ni börjar spela inomhus. Tack till er också!

Det har kommit loss några abonnemangstider inför hösten vilket öppnar upp möjligheter för er som är intresserade. Gå ihop några stycken och dela på ett abonnemang. Exempel på lediga tider kommer sist i detta brev. Jag har hört att det kan finnas intresse bland våra tjejer/damer att starta något liknande herrarnas Måndagstennis. Återkom till mig så kan vi hjälpas åt med detta. Kl 21 på tisdagar eller onsdagar ser bäst ut just nu.

Vi har en del projekt framöver där det kan komma att behövas sponsorer. Vi ser över möjligheten att skapa ett nätverk för våra sponsorer där vi vill ge något tillbaka. Låt oss återkomma med detta. Är du en potentiell sponsor, hör gärna av dig utan några som helst förpliktelser så förklarar vi våra tankar.

Vår omtyckte tränare Andy som hjälpt oss med mycket, bl.a med vädret i sommar har bestämt sig för att göra detta på heltid. Som utbildad meteorolog gratulerar vi honom till en tjänst på DMI i Köpenhamn. När du tröttnat på vädret är du välkommen tillbaka! Vi håller kontakten Andy. Ersätter Andy gör Wolmar Boris-Möller med bakgrund från ATL. Det ska bli spännande att ha dig här. Trevlig och väldigt duktig tennisspelare. Välkommen Wolmar!

Det kan fortfarande finnas enstaka platser kvar i tennisskolorna för er som missat anmäla er. Prova i så fall att skicka in en anmälan på http://www.lbtk.se/anmala/.

KM blir inte ute i år heller då vi har Landskapsmästerskapen. Det kommer att förläggas november/december istället. Hoppas på stor uppslutning då. Förbered i kalendern redan nu.

Verksamhetsplanen kommer upp på hemsidan inom kort.

Exempel på lediga tider (fet stil = fler och lämpliga för t.ex serier/stegar):

Måndag 15, 16, 20, torsdag 15, 16, 21, 22, lördag 8, 9, 12-20, 21, 22, söndag 8, 9, 10, 16-20, 21, 22.

Se nu till att utnyttja vår anläggning på bästa sätt och har ni minsta fråga finns jag på info@lbtktennis.se.

Med vänliga hälsningar

Stefan Strandquist

Tf klubbchef