Tennisaktuellt november

Hej

Höstrusket har kommit och då är det alldeles ypperligt att förlägga några av sina aktiviteter i tennishallen. Hoppas ni kan ha nytta av något i detta brev. Jag försöker hålla mig kortfattad så det inte blir för mycket information. Först i datumföljd och därefter lite blandad info. Hör gärna av er om ni vill veta mer.

Vuxenkurser

Vårt test med vuxenkurs på tisdagar dagtid med Terje har fallit väl ut men det passar så klart inte alla. Nu till helgen 8-10/11 är det intensivkurs och det fanns för någon dag sedan enstaka platser kvar. Vi har förhoppningar att kunna återkomma med fasta kvällstider med vuxenträning.

Wilson demodag

lördag kl 11-13 kommer Wilson hit och låter oss testa deras nya racketmodeller. Passa på att prova och ni kanske kan lösa kommande julkappsbekymmer.

Lövräfsning

Löven ligger som ett täcke över utebanorna. Om ett par veckor ska allt ha fallit från träden. Den       16 nov kl 11 skulle vi uppskatta om så många som möjligt vill hjälpa till att räfsa löv på anläggningen. Får vi undan så mycket som möjligt blir det finare till våren. Grillkorv och öl utlovas. Maila gärna info@lbtktennis.se om ni kan ställa upp. Medtag gärna räfsa.

Juniorerna

För juniorerna är höstlovet slut och tennisskolorna har kommit igång igen. Hoppas många av er hunnit spela en del tennis under ledigheten. Ni andra har antagligen försökt vila er i form. Några av er har passat på att tävla och seriespelen har startat. Snart är det dags för Nalle Puh Cup (22 nov) för de som är med i tennisskolorna. Anmälningslista finns på anslagstavlan i hallen. Ett bra sätt att under lättsamma former känna på lite av tävlingsmomentet.

Klubbmästerskap

Om en knapp månad startar KM och vi hoppas så klart att så många som möjligt vill vara med på detta. Anmälan görs fr.o.m fredag till david.lbtk@gmail.com eller via https://svtf.tournamentsoftware.com/. Speldagar är 29/11-1/12 och 6-8/12.

Julavslutning

Sist tänkte vi fira att julen är på väg och att alla tennisskolor tar en paus. Torsdagen den 19 dec mellan 16-18 har vi lite julmys med lekar och tävlingar på banan, skönt häng och tilltugg i cafeterian och förhoppningsvis lite uppvisningstennis med några härliga förebilder.

Utebanorna

Banorna har blivit slitna och ojämna på sina ställen. Vi gör ett försök på tre av dem (4-6) och ser hur utfallet blir. Vi har precis räfsat upp alla löv på dessa, lagt på två ton grus per bana och jämnat ut dem. Fungerar det gör vi det på övriga nästa år. Vanlig banvård och trumling sker till våren.

Innebanorna

Vi har tagit vindskydden från utebanorna och satt upp mellan banorna 5, 6 och 7, 8. Nu störs man inte längre av lamporna från de andra banorna vilket var irriterande för vissa servemottagare.

Cafeterian

Nu är äntligen de nya borden och stolarna på plats samt lampor kommit upp. Tack Johanna Brandt för din hjälp. Hoppas det uppskattas och att vi kan hålla det fint framöver. Några detaljer återstår att fixas och pingisbord ska fram igen tack vare bidrag från familjen Postoaca.

Veteraner

Vi testade ett nytt koncept förra måndagen med en kurs för veteraner som Ivan höll i. De som provade detta verkade nöjda och vi kommer tillbaka med detta igen längre fram.

Damliga

Vi har ett populärt seriesystem, Måndagstennis för herrar. Detta har hållit på sedan lång tid tillbaka. Det diskuteras att något liknande borde startas för damer. Hör av er till Stina Nilsson, stina.nilsson@live.se, som håller i detta.

Roland Hansson – mentorskap till tränarna, spelarna och föräldrarna

Som vi tidigare informerat om så har vi gjort en satsning på att utveckla vår tennisverksamheten under hösten. En del av denna satsningen består i att vi har tagit in Roland Hansson som mentor, där vi tillsammans jobbat fram ett koncept för tränarna i hur man lär ut tennis på bästa sätt, för spelarna hur de ska tänka och agera för att nå sin potential och för föräldrarna hur de ska vara en aktiv och stöttande del av barnens tennisutveckling. Vi vill också passa på att tacka Grand Deli som har sponsrat den här riktade satsningen med Roland som mentor, och där vi har fått förmånen att också ge ett erbjudande till klubbens alla medlemmar på deras nya koncept med Matkasse. Stort tack för det! Se erbjudandet sist i detta brevet samt länk till deras hemsida: https://www.grandilund.se/sv/granddeli.html

Bokning av banor

Inte lika roligt men viktigt att poängtera. Ni som lärt er hur Matchi fungerar sköter detta bra. Tyvärr är det alldeles för många ”gratisspelare” som inte betalar för sitt spel. Ska vi kunna hålla våra låga priser måste alla bidra. Swisha eller betala på vårt plusgiro om ni inte använder Matchi. Spelar ni med någon med Dagkort eller Seniorkort ska ni betala er andel. Återigen, använd era Presentkort innan årsskiftet. Vi saknar tyvärr fortfarande många medlemsavgifter. Träffade för en tid sedan Mia på Skåneidrotten som så väl förklarade vad föreningar håller på med. Man köper inte en tjänst, man är medlem i en förening.

Stegar & ringlistor

Vi får ibland frågor angående spelpartners. Är ni intresserade av att vara med på stegar eller ringlistor för att hitta nya spelkompisar? Hör av er till info@lbtktennis.se så ser vi om intresset är tillräckligt stort för att dra igång något sådant.

Vi ses i hallen

Stefan Strandquist

Tf klubbchef