Tennisaktuellt april 2020

Verksamheten

Det är inte lätt att veta vad som är rätt eller fel beslut dessa dagar. Vi följer förbundets riktlinjer så gott vi kan, och försöker begränsa oss för att hjälpa till att undvika smittspridning. Vi fortsätter planera framåt, men måste vara lyhörda om förutsättningarna ändras. Hoppas på förståelse om något plötsligt blir inställt eller om något sker på personalsidan som exempel.

Corona-nytt

Med anledning av Corona epidemi och dess smittspridning. Läs detta, speciellt du som inte tycker det är värt att läsa.

Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan idrott och träningsaktiviteter fortsätta, men med försiktighet.  

Vi håller öppet för tennisskolorna, men vill undvika folksamlingar enligt rekommendationerna. Det är väldigt trevligt att träffas och vi vill ha en kul, familjär stämning i hallen.

Att föräldrar träffas och umgås i hallen i samband med lämning/hämtning av sina barn tycker vi är väldigt roligt och tror att denna gemenskap gynnar oss alla. 

Men för att minska smittspridningen är detta inte lämpligt i nuläget. 

Även om det inte är så många som 50 personer (som i dagsläget är max antal personer enligt lag vid allmänna sammankomster) i entrén samtidigt så bör vi ändå försöka att hålla ett visst avstånd till varandra. Den närmaste tiden får vi alla anstränga oss och vara tacksamma för det lilla, t.ex att vi kan hålla hallen öppen.

Lämna och hämta barnen utanför ytterdörren. Barnen hittar till och från banorna vid det här laget. Men vi måste alla vara tydliga med att de inte ger sig iväg om någon förälder är sen. 

Stå gärna utanför och prata tills läget har normaliserats. Smittspridningen lär fortsätta ett tag till. Visa respekt för det som händer. Ta inte onödigt lätt på det. Varje människa man kan förhindra att bli smittad har ett enormt värde. Glöm inte det. Smittspridningen är otäck och sjukhusresurserna knappa! Vi hoppas på det bästa, men måste försöka undvika det värsta.

Snart börjar utesäsongen och tills dess hoppas vi situationen klarnat en hel del och vi kan se framåt med vår tennis.

Tennisskolorna

Vi fortsätter verksamheten enligt rekommendationerna. Var och en gör sitt eget val och spelar så länge man är frisk. Sista passet är 1 maj.

För er som vill vara med på våra tennisläger, veckorna 25 & 26, vänta inte för länge med anmälningarna. De fylls på snabbt. Vecka 26 är snart full. Låt barnen slippa er föräldrar och få egentid för en stund. ?

Ni som går i tennisskolorna kan fortsätta med er tennis på utebanorna i vår fina parkmiljö. Anmälan via http://www.lbtk.se/anmala/. Planerad start 4 maj.

Tävlingsgrupperna

Ni har fått utskick hur ni anmäler er. Detta kommer vara tränarlett så mycket som möjligt.

Vuxenkurs

Den 12-14 juni tänker vi oss att ha vuxenkursen i sommar. Vi tar in anmälningarna nu så kan vi koncentrera oss på annat senare. Anmälan här: http://www.lbtk.se/anmala/. Först till kvarn som alltid.

Abonnemang

Utesäsongen startar 11 maj och varar till 16 augusti.

Fakturorna för utebanorna är på väg ut denna veckan. Ni som hade tid förra sommaren får erbjudande om samma tid. Vänligen återkoppla snarast om ni vill ändra något.

Om någon är sugen på ett abonnemang, hör av er till info@lbtktennis.se, så hjälper vi er att hitta lämplig tid och bana.

Värmen

Vi stänger av värmen nu. Ta på er lite extra om ni är frusna. Det ser ut att bli varmare framöver i alla fall.

Padel

Det finns några bra padelabonnemang kvar för er som vill vara med på detta. Passa på att se om några tider passar. Separat info om detta är på väg.

Tävlingar

Vi vet inte hur det ser ut på tävlingsfronten framöver. I planeringen finns Next Generation 30/4 – 3/5, samt Bjärred Open 21-24/5 som vi hoppas kunna genomföra. Riksidrottsförbundet verkar vara på väg med något nytt vad gäller detta. Vi får se helt enkelt.

Kämpa på och sköt om er och andra!

Stefan Strandquist, tf klubbchef