Tennisaktuellt maj 2020

Efter några fantastiskt fina vårdagar kom kylan plötsligt tillbaka lagom till Valborg. Nåväl, vi fortsätter att successivt förflytta oss från hallen mot utebanorna vid Saltsjöbaden. Det har trots allt fungerat relativt bra inomhus med god hjälp från alla förståndiga tennismänniskor i byn.

Utebanorna

Vi har jobbat på för att få banorna i speldugligt skick fortast möjligt för alla som vill komma ut ur hallen. Bland annat för att kunna flytta hem träningslägret för tävlingsjuniorerna som egentligen skulle varit i Ystad. Nu det blev lite stökigt pga en vattenläcka vid brunnen som försvårade bevattningen för oss. Nu är den åtgärdad och vi kunde ha lägret med härligt tennisväder.

De flesta banorna är spelbara. Vi har bytt ut en hel del linjer och 2:an var sist ut idag och är snart klar. Några banor är fortfarande lite mjuka bakom baslinjen. Hjälp till att laga ev. gropar som kan uppkomma. Några släpborstar har behövt bytas ut. Vi vill att alla hjälps åt att dra banorna ända ut då och då och inte bara till dubbellinjerna för att ”reta” ogräset så det inte får fäste. Tack på förhand!

Abonnemangen startar 11 maj. Alla abonnenter ska ha fått sina fakturor. Det finns fortfarande bra tider att boka.

Tennisskolan

1 maj var sista tillfället inomhus. Som kalvar på grönbete ska nu ungdomarna ut på gruset. Redan idag,  måndag 4 maj startar sommartennisskolan för de som anmält sig till det.

Våra lägerveckor 25 & 26 blev som alltid fulltecknade, speciellt v26 fylldes snabbt. Vi har en hel del på reservlistan också. 85 barn per vecka får plats. Vi följer utvecklingen vad gäller lämpligt antal och är beredda om förutsättningarna ändras. Detta gäller just nu: Förbudet mot sammankomster med över 50 personer gäller inte träningsverksamhet i en förening, för dess medlemmar.

Sociala medier

Följ oss gärna på nedanstående adresser för att bl.a veta om träningar flyttas pga dåligt väder:

Facebook: Lomma Bjärreds Tennis Klubb

Instagram: lbtktennis

Tävlingar

Ett ljus i mörkret! Rekommendationerna nu är att tävlingar för åldersklasser under 18 år får genomföras, men man ska undvika långa resor. Detta gör att vår egen tävling Bjärred Open 21-24 maj ser ut att kunna genomföras vilket förstås är kul. Många har längtat efter att komma igång att tävla igen. Passa på att vara med ni som kan. Anmälan här: https://svtf.tournamentsoftware.com/tournament/7BDB5F53-027F-4F66-922A-2BD8662C56BC

Vuxenkurs

12-14 juni har vi sommarens kurs. Från att vi släppte loss anmälningarna tog det inte många dagar innan det var fullt. Sällan sett en så snabb respons. En signal att efterfrågan är väldigt stor.

Padel

Produktionen av våra banor har startat. Förtidsabonnemangen har snart blivit fulltecknade. Två tider kl 20 på måndagar, en kl 20 på söndagar samt några kl 21 finns nu kvar för er som vill säkra tid och stötta satsningen. Ni andra hoppas jag ser fram emot att prova banorna när den tiden kommer.

Minitennisbanorna som kommer sättas upp i anslutning till padeln hoppas vi också kommer användas flitigt. Dessa kommer ha teman efter Grand Slamturneringarna med olika färger.

Lövräfsning & ogräsbekämpning

Lövhögen är hämtad. Tack Rikard för att du hämtade den!

Tack ni som hjälpte till att riva upp ogräs och mossa en helgdag, och ni som hjälpte till att sätta upp vindskydden. Några återstår.

Cafeteriavärdar

Vi har fyllt upp första halvan av sommaren. Tack till er! Vi behöver fler som ställer upp med detta. Maila info@lbtktennis.se så fyller jag på önskade veckor innan jag hinner ringa upp er. Vill ni veta mer, hör av er. Gäller veckorna 25 – 35. Gratis tennis medan ni ”vaktar”.

Personal

Sist men inte minst vill jag passa på att önska Fredrik Lundh, ny klubbchef, välkommen till klubben. Han började den 15 april och håller på att skola in sig för fullt. Denna trevlige, positive man kommer ni träffa på i olika sammanhang allt eftersom. Han kommer presentera sig här inom kort.

Vår populäre chefstränare David Ekerot, lika go & glad han lämnar tyvärr i mitten av maj för att ta sig an nya uppgifter hos Fair Play.

Vi ses säkert i sommar

Stefan Strandquist, fd. klubbchef