Information från ordförande och klubbchef.

Ordföranden har ordet

Klubbens satsning på att bygga ett racketcenter i LBTK-hallen på tidigare bana 7 och 8 stod klart i somras och har blivit väldigt lyckat. Vi har nu två fina padelbanor, en lounge med soffor och bord, men också fyra minitennisbanor som är målade i samma färger som de fyra Grand Slam turneringarna; Australian Open (blått), French Open (rött), Wimbledon (grönt) och US Open (blått). Minitennisbanorna är tillgängliga för alla utan kostnad, rack och bollar finns att låna. Bokning av padelbanorna har överträffat alla våra förväntningar, och sedan vi öppnade för spel den 17 juni har vi haft 562 personer som registrerat sig i Matchi och gjort 1 600 padelbokningar. Intäkterna hittills tillsammans med våra förskottinbetalda sponsorabonnemang samt visst bidrag från Skåneidrotten har gjort att vi redan nu har fått in hela investeringskostnaden på strax under en miljon kronor, vilket är fantastiskt glädjande. Den fortsatta prognosen ser också mycket bra ut då intresset är stort för padel i kommunen, nya hallar för padel gör att intresset växer och vi står väl rustade med vårt racketcenter som kan drivas med låga kostnader, med befintlig personal och utan krav på hög avkastning till privata entreprenörer.

Styrelsens fokus framåt

Just nu ser vi bland annat över hur vi kan skapa en ännu bättre inomhusmiljö i LBTK-hallen, med ett nytt värme- och ventilationssystem som är mer energieffektivt. Det är en stor investering och vi tittar på olika system och hur vi ska kunna finansiera det. Mer info om detta senare.

Vi har även en bra och intressant dialog med Lomma kommun om hur vi kan utveckla området i Saltsjöbaden och runt vår tennisanläggning. Det är ett helt unikt område, vilket man som gammal bjärredsbo och aktiv tennisspelare vetat om länge och haft förmånen att del av, och nu har man från kommunens sida visat intresse för att ha en dialog om att öka tillgängligheten så att ännu fler kan få möjlighet att uppleva Saltsjöbaden. Vår kärnverksamhet är och kommer förbli att erbjuda racketsport med tennis som huvudfokus på välskötta anläggningar som vi äger och driver själva. Men det är väldigt intressant att vi nu har en dialog med kommunen om hur man långsiktigt kan utveckla Saltsjöbadsområdet med LBTKs tennisbanor och klubbhus/kafeteria i centrum, och där kommer jag återkomma hur detta kan te sig framöver.

Så från att ha haft åtta tennisbanor i LBTK-hallen, så finns det nu 12 banor för olika racketsporter: sex tennisbanor, två padelbanor och fyra minitennisbanor. Jämfört med förra året då vi hade 320 tennisspelare i vår organiserade verksamhet varje vecka, så har vi i år utökat vår tennisverksamhet med både den efterfrågade vuxenträningen samt minitennis för de yngsta på 4-8 år, och har nu över 400 spelare i gruppträning. Trots färre tennisbanor och en större verksamhet så har vi ändå lyckats erbjuda abonnemangstider till alla som vill ha, och många har även fått samma tider som dom haft tidigare år. Det har krävts en del pusslande och många samtal för att alla ska bli nöjda, men jag är väldigt glad att vi lyckades få ihop det till slut, så ett stort tack till alla förstående abonnenter och till Fredrik och Stefan som slet med detta under större delen av sommaren!

Det är alltså full fart i hallen och vi har aldrig haft så många spelare på våra olika banor som nu. Jag vågar nog påstå att LBTK är den förening som har störst åldersspann av aktiva i Lomma kommun, från fyraåringar upp till våra glada veteraner i åldrar över 90 år och alla där emellan. Tennisen är onekligen en sport som funkar hela livet!

Rikard Paulsson

Ordförande, LBTK

Klubbchefen

Efter en helt fantastisk utomhussäsong på vår fina anläggning på Saltsjöbaden så är vi nu i full gång med inomhussäsongen. Dock kan man fortsätta boka och spela utomhus så länge vädret tillåter, förra året hade vi två banor igång till mitten av oktober! Årets utomhussäsong har slått alla rekord med fler banbokningar än någonsin, och vår satsning på att förlänga träningsverksamheten till utomhusbanorna i maj och en bit in i juni för våra barn- och ungdomar blev också väldigt lyckat med runt 100 deltagare. Vi har också trots vissa restriktioner pga Corona lyckats genomföra två stora ungdomstävlingar på Saltsjöbaden, mycket tack vare ett stort engagemang från många av våra medlemmar, stort tack till alla som hjälpte till!

Enkät

En enkät har genomförts av föreningens medlemmar och vi är tacksamma för den respons vi fått.

Ca 180 svarande och det är bra siffror för en medlemsenkät. I stort sett är medlemmarna nöjda med både anläggning och verksamheten, och genomgående positiva svar på de flesta frågor. Här nedan följer de punkter som var återkommande och som vi aktivt ska försöka förbättra.

  • Det som fick lägre betyg i enkäten rör i huvudsak anläggningarna, och främst då städning av badrum & allmänna utrymmen och avsaknad av värme i hallen under vinterhalvåret. Åtgärd blir att måla om badrummens väggar, se till så att personal får rätt städutrustning och rutinlägga städningen. Vi ska även se över vårt ventilation- och värmesystem för att kunna förbättra värmen under vinterhalvåret och ventilationen under de varmare månaderna.
  • Vårt relativt nya administration system Matchi fick blandad kritik, där en del tyckte det var krångligt användande. Troligtvis beror det på att det var nytt för många och allt är bättre nu. Ring eller maila oss så löser vi eventuella frågor tillsammans.
  • Ibland står banor i hallen tomma trots att det är fullbokat. Där vill vi informera om att om man har möjlighet att boka av/ledigställa så att våra juniorer kan gå in och boka och spela så att banorna inte står tomma trots stort tryck.

Träningsverksamheten

Måndagen den 7 september startade vår träningsverksamhet igen efter sommaruppehållet och det är oerhört glädjande att vi nu har exakt 400 aktiva som tränar tennis i vår underbara förening och vi kan erbjuda träning för alla. Nytt från och med i höst är minitennis för 4-5 åringar och vuxenträning. Våra aktiva är fördelade enligt följande:

Minitennis 29 deltagare, Förtennisskola 43 deltagare, Tennisskola 227 deltagare, Vuxengrupper 47 deltagare, Tävlingsgrupp 54 deltagare

Det är för tillfället kö till våra vuxengrupper och tyvärr har vi inte lyckats ge alla juniorer en plats men vi gör vårt yttersta för att få med alla.

För att säkra verksamhetens träningskvalitet så är det viktigt att vi i tränarstaben ökar vårt teknikfokus under tennislektionerna, skapar tydligare tema/syfte varje vecka, ser alla barn och att alla tränare ges möjlighet till vidareutbildning både internt och externt. Det känns verkligen bra ute på lektionerna och glädjen är stor inom klubben!

Seriespel

Vi har lag som representerar vår förening både i SVTF Syd och i Svenska Tennisserien. Under inomhussäsongen kommer vi ha totalt 17 lag igång vilket är oerhört glädjande.

Klubbkläder

Det finns nu möjlighet att beställa våra populära klubbkläder från Adidas.

Detta gör du via http://www.lbtk.se/klubben/klubbklader/ senast söndagen den 4 oktober.

Aktivitetsplanen

Föreningens aktivitetsplan är uppdaterad för verksamhetsåret HT 2020 – HT 2021 och uppdateras sedan löpande under året. Frukosttennis, frukostpadel och eventuellt lunchpadel är ytterligare aktiviteter som kan dyka upp under året. Initiativ får gärna göras av medlemmar, välkomnas och stöttas av klubben, men klubben driver inte dessa. Kontakta gärna klubbchefen om du har någon aktivitet som du skulle vilja genomföra.

Föreningens aktivitetsplan finner du på www.lbtk.net

Anläggningarna

Vi fortsätter se över våra investeringsbehov i både inom- och utomhusanläggningarna. Gällande grusbanorna så jobbar vi för tillfället med att förbereda dem inför kommande säsong genom att lägga på 1-2 ton grus/bana.

Vi är i kontakt med leverantörer gällande ett nytt ventilation- och värmesystem för vår inomhusanläggning och hoppas kunna hitta rätt leverantör för denna omfattande investering.

Äntligen har vi fått varuautomater på plats där ni nu kan köpa tennisbollar, padelbollar, grepplindor, dryck och snacks.

Abonnemang

Beläggningen är bra i hallen, åtminstone på pappret. Tyvärr är det väldigt många gånger som banorna står tomma då abonnenter inte dyker upp. Vänligen ledigställ din tid då du inte kan komma så att vi kan ge fler möjlighet till att spela tennis och för att se till så att våra banor nyttjas optimalt.

Sociala media

Följ oss gärna både på Instagram och Facebook ?

Corona/covid-19

Precis som tidigare så vädjar vi till er att hålla avstånd i anläggningen, undvika trängsel i vår cafeteria och även ber vi föräldrar att lämna och hämta sina barn utanför anläggningen.

Med tennishälsningar

Fredrik Lundh

Klubbchef LBTK

fredrik.lundh@lbtktennis.se

www.lbtk.net