Tenniskulturen skiljer sig från exempelvis fotbollen och handbollen i det att du bestämmer själv hur mycket du vill tävla. Det finns ett stort utbud av tävlingar att anmäla sig till både i närområdet och över hela landet.

Läs gärna mer om tävlande i klubbens tävlingsguide:

Tävlingsguide LBTK

Tävlingar delas in i olika s.k sanktionskategorier, vilket ger deltagaren en idé om nivån på tävlingen. Det står mer att läsa om sanktionskategorier i Svenska Tennisförbundets tävlingshandbok: http://www.tennis.se/globalassets/svenska-tennisforbundet/dokument/tavling/tavlingshandbok2013–3-juli.pdf

För att delta i Förbundets sanktionerade tävlingar krävs en spelarlicens. Licensen är avgiftsfri för spelare 12 år och yngre. Kostnaden för juniorer över 12 år är 300 kr och för seniorer 450 kr. Licensavgiften gäller för kalenderår. För klubbtävlingar som Klubbmästerskap, och andra informella motionstävlingar är licensen kostnadsfri.

Licensregistreringen och betalning gör du på Tävling Online: https://svtf.tournamentsoftware.com/

Vid licensregistreringen får du omgående ett licensnummer som innebär att du direkt kan anmäla dig till tennistävlingar. På sidan Tävling Online hittar du också utbudet av de sanktionerade tävlingar du kan anmäla dig till. Om du klickar in på tävlingarna får du all relevant information gällande klasser, spelformat, anmälan och tävlingsdatum m.m.

Ett tips för de yngre 8-12 år som vill börja testa på matchspel är att kolla in SO-touren. Informella tävlingar som använder sig av Sprintformat, vilket innebär korta matcher och poolsspel, d.v.s ingen direkt utslagning utan alla barn får chansen att spela flera matcher under en dag. Schemat för dessa tävlingar hittar ni också på Tävling Online: http://svtf.tournamentsoftware.com/

För mer information kring tävlande kontakta klubbchefen på fredrik.lundh@lbtktennis.se